عادت های تغییر دهنده هورمون های بدن
به طور طبیعی، میزان کورتیزول (هورمون استرس) هنگام شب افت می کند و این امر کمک می کند تا آرام شوید، خستگی تان کاهش یابد و بخوابید. اما اگر شب هنگام، دچار استرس شوید میزان کورتیزول افزایش می یابد به طوری که نمی توانید بخوابید. پس سعی کنید به خود استرس وارد نکنید.
بی خوابی
نخوابیدن، میزان کورتیزول و قندخون را بالا می برد و ناگهان افت می کند. این امر باعث ایجاد استرس می شود و فرد به مصرف هله هوله تمایل پیدا می کند. سعی کنید در یک زمان مشخص و در یک اتاق ساکت و تاریک بخوابید تا میزان هورمون کورتیزول در بدنتان دچار نوسان نشود.
کمبود خواب
هنگام خواب، میزان هورمون مربوط به گرسنگی افزایش پیدا می کند و مغز به بدن پیغام می دهد که نیاز به خوردن نیست. بی قراری در خواب باعث می شود بدن به میزان کافی لپتین تولید نکند، بنابراین روز بعد دچار گرسنگی بیش از حد می شوید.
مصرف کافئین بعدازظهر
در پی مصرف کافئین، مغز علایم افزایش تولید کورتیزول را به بدن ارسال می کند و این علامت علاوه بر اضطراب، بی خوابی نیز ایجاد می کند. بنابراین میزان مصرف قهوه را بعد از ساعت ۴ بعدازظهر محدود کنید.
نداشتن فعالیت جسمی منظم
بدون ورزش منظم، بدن آندروفین کافی تولید نمی کند.
آندروفین باعث احساس مثبت و هوشیاری می شود و به عملکرد صحیح سیستم ایمنی بدن کمک می کند و بر میزان هورمون های جنسی تأثیر می گذارد. هرچه فعالیت جسمی بیشتر باشد آندروفین های بیشتری تولید می شود.
نداشتن ورزش های هوازی
ورزش های ایروبیک باعث افت میزان هورمونی به نام «گرلین» می شود. این هورمون اشتها را کاهش می دهد.
برای کاهش درد و ناراحتی های مربوط به قاعدگی، به خوردن شیرینی روی می آورید
اگر علایم قبل از قاعدگی باعث بدخلقی شما می شود، مصرف خوراکی شیرین (آن هم شیرینی های مصنوعی) آن را بدتر خواهد کرد.
تست های هورمونی بصورت روزانه و با جدید ترین تجهیزات در آزمایشگاه پاتوبیولوژی مرکزی آمل انجام و جوابدهی میشود.
|