کورکومین زردچوبه
زرد چوبه حاوی ماده ای بسیار مهم به نام کورکومین می باشد. کورکومین با نام شیمیایی ديفرولیلمتان (1و7-بیس-{4-هیدروکسی-3-متوکسی فنیل} هپتا-1 و 6-دی ان-3 و 5-دی یون) یک پلی فنل هیدروفوب مشتق شده از ریزوم گیاه زردچوبه (Curcuma Longa) است که تاريخچهاي در حدود بيش از 5 هزار سال دارد. در سال 1910 برای اولین بار کورکومین به عنوان اصلی ترین ترکیب حاضر در گیاه زرد چوبه مورد شناسایی قرار گرفت و در طی سالهای متمادی مطالعات وسیعی بر روی طیف گستردهای از اثرات این ترکیب منحصربفرد انجام پذیرفت. که از جملهی این موارد میتوان به خاصیت ضد میکروبی، ضد سرطانی و ضد قارچی این ماده اشاره داشت . امروزه استفاده از ترکیبات غیر آنتی بیوتیکی همانند عصارههای گیاهی و دارویی با اثر آنتاگونیستی بر کروم سنسینگ جایگاه ویژهای در مطالعات محقیق دارا بوده است؛ به گونهای که بررسی و تایید اثرات عصارههای گوناگون بر مهار کوئوروم سنسینگ موجب شده تا استفادهاز داروهای غیر آنتی بیوتیکی برای درمان عفونتهای باکتریایی بیش از گذشته مطرح باشد.
|